Monday, March 7, 2011

MARA Edufair

my birthday cake (awal kan) :)

   Satu hari,kami(myself, Si Ketod,Aten) jalan-jalan di MARA EduFair di Angsana,johor Bahru.
Jalan 2,3 langkah mesti akan ade pamphlet baru yang dihulur dari pelbagai arah.

   Booth pertame yang kami masuk , abang tu berie-ie promote tentang course yang die kate "famous",course Diploma Pra Sekolah. Sape-sape yang agak-agak diri berminat nak jadik cikgu tadika, bolehlah usha course tu ;)  Course ni senang, tapena jumpe student merungut susah (bak kate dielah kan).

  Jalan ke depan cket, sampailah ke satu booth(sory,name tak ingat). Di sini, Miera Tieqa dan Omer juin.Booth ni basically tentang medical studies kat oversea la. Sedikit pengetahuan,,

  1. Mostly, student MARA akn pergi ke Mesir, Russia atau Indonesia. 
    • Mesir : Cairo, Tanta, Alexendria
    • Russia : Moscow Medical Academy (MMA),MMR
  2. MARA hanya akan memberi biasiswa ke Mesir kepada pelajar yang ambil Bahasa Arab SAHAJA.
    • Bagi pelajar lain, biasiswa haya akan diberi mulai tahun kedue, berdasarkan keputusan exam tahun pertama anda. 
Pastu, macam-macam la pakcik ue bebel, macam-macam die cerite. Then, die gtau, kalau mohon JPA, sape2 yang dapt straight A+ jek yang peluang cerah ke oversea, yang lain tu,kirim salam jek la. =.='





   Nampak pic kek kat atas? Thats my cake.hee. Dah bertaun tadapt kek sendrik. heee 
(even terawal sampai 20 hari,tapi tapelah,janji dpt kek birthday) :p  makan dengan KFC and otak-otak,sedap. :)


p/s : tak lupe jugak dapat kasut baru, thanksss :)

kasut..haha







3 comments:

Shameel Aiman said...

gee.. thanks 4 dat info.. :)

Zulfahmie said...

lagi satu, kos tahun pertame roughly RM 30,000

shahjiehan said...

o0o0o...stdy smart!!!

jom baca dan komen Orang terkaya di dunia. -Forbes-