Saturday, March 19, 2011

Whatt??

ari ni, bangun-bangun pagi tadi macam biase pergi sarapan kat bawah. Makan burger pagi tadi. Lepas tu, terus la pergi on komputer. Dalam tengah-tengah gune, ade sorang lelaki cine masuk rumah. Mak aku bawak die naik atas. Uncle tu  datang dari  syarikat pembersihan haiwan perosak, nak check rumah, ne bersihkan atas syiling rumah tu..

  Syiling rumah aku memang dah sekian lame jadik tempat penginapan sejenis haiwan nokturnal  bernama kelawar. Dari kecik-kecik lagi dah biase dah terdengar bunyik kelawar. Tapi bagi yang tak pernah dengar,tibe-tibe terdengar, boleh terkejut oo, bunyik die macam seram.HAHA..

gambar hiasan..hee

   Uncle tu pun panjatlah tangge masuk dalam syiling rumah. Seminit kemudian die keluar, die bagitau "Ini dah kritikal, memang dah penuh dengab kelawar dengan nalis-najis kelawar pun ade. =.=
Well, yang tu memang dah agak kot. Tapi, pastu die sambung lagi cakap, " dekat atas tu pun ade  punye sarang, sudah manyak besar woo." Aku dengar pun, macam, WOO,WHAT?. Pastu uncle tu kate,  nak tengok panjatlah. Mak aku pun suruh panjat, tengok. Panjat-panjat, suluh cikit, kelihatanlah semergam indah sarang lebah.. an yang paling menarik, bende alah tu straight ade betul-betul atas bilik aku, atas syiling dekat katil aku. Fuhh, giler cuak!! mene tawu tak memasal sarang tu jatuh ke kan waktu aku tidur, tak naye??   Tapi patutlah selalu jek aku nampak sekor due lebah dalam bilik aku, ingatkan diorang datang dari luar..=,=
satu lagi gambar hiasan..hee

  Dalam 2 minggu lagi baru buang segale bende tu nanti, uncle tu datang lagi.

p/s : cuak. rase macam duduk sebilik dengan sekawan lebah.best?

4 comments:

SYAHIRAH SHAFEE said...

tahniah ye..ade banyak teman rupenye..hhahahahaha

Zulfahmie said...

itu bukan temann daa =.='

syairahmohdanuar said...

eh, takot gila.hati hati :p

fatin syahirah :) said...

dah memang kau pun spesis lebah. muahaha.